Uredba o Nacionalnom programu prevencije, lečenja i kontrole astme i hronične opstruktivne bolesti pluća u Republici Srbiji do 2020. godine (prilozi)

Ime i prezime: _______________________________ Datum: ____________________

Kako podnosite vašu hroničnu opstruktivnu bolest pluća (HOBP)?

Popunite upitnik za procenu HOBP (CAT)

Ovaj upitnik će pomoći Vama i Vašem lekaru da procenite uticaj hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP) na Vaše zdravstveno stanje i svakodnevni život. Vaši odgovori i ukupan rezultat mogu da pomognu Vama i Vašem lekaru da se poboljša lečenje i postignu najbolji rezultati.

U svakom od navoda Testa upišite oznaku (X) u kućicu s brojem koji najtačnije opisuje Vaše stanje. Možete označiti samo jednu kućicu u pojedinom navodu.

Primer:Veoma sam srećan/srećna Tužan /tužna sam Nikada ne kašljem Stalno kašljem Nemam ni malo šlajma(sekreta) u grudima Grudi su mi pune šlajma(sekreta) Uopšte ne osećam stezanjeu grudima Osećam jako stezanjeu grudima Ne gubim dah dok se penjemuz stepenice ili hodam uzbrdo Gubim dah dok se penjemuz stepeniceili hodam uzbrdo Nemam ograničenja u obavljanju bilo kakvih kućnih aktivnosti Veoma sam ograničen uobavljanju kućnih aktivnosti Osećam se sigurno kada izlazim izkuće bez obzira na svoju bolest pluća Uopšte se ne osećam sigurnokada izlazim iz kuće zbog svoje bolesti pluća Spavam mirno Ne spavam mirno zbogsvoje bolesti Imam puno snage Uopšte nemam snage

———————–1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

UKUPNI

REZULTAT

Ostavite komentar